Culorile anului 2016

Culorile anului 2016

Ca in fiecare an institutul Panetone a anunțat culoarea anului urmator. Celebrul Institut pentru prima data a desemnat doua culori oficiale pentru anul 2016. Se poate vorbi despre o culoare principal rozul-cuarț și o culoare secundară albastrul –seren.

Culori cu aer romantic, pastel, culori plăcute ochiului se regăsesc deja în colecțiile   de toamna -iarna 2015-2016  a mariilor designeri vestimentari, acestea vor  fi și  mai vizibile în colecțiile de primăvara – vara 2016.

Specialiștii Institutului Pantone  au motivate alegerile și care este simbolistica din spatele acestor două culori:

„Împreună, rozul-cuarț și albastrul-seren dau naștere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz și cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine și un sentiment de pace și ordine. Totodată, această combinație inedită este și provocatoare, deoarece nu se regăsește în asocierile tradiționale de culori.

Ținând cont și de faptul că în multe părți ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferențelor de gen), cele două culori alese coincid și cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”, se arată pe site-ul oficial al Institutului Pantone.

Personal mă declar mulțumită de culorile alese, sunt culori plăcute și calde, iar faptul că sunt  două ,o să vină  în ajutorul  vitoriilor miri  care cauta o tematică a nunții  cât și  florile și tipurile de aranjamente dorite în cadrul nunții lor.

Rozul cuarț este o culoare ce se poate întâlni mai la toate varietățiile de flori, de la trandafiri până la lalele, albastrul seren fiind si el întâlnit la o mulțime de flori  precum hortensii, anemone, lale chiar și  trandafiri, etc .

Tot o data in cadrul botezului, micii sărbătoriți pot fi mai ușor asortați în cadrul evenimentului în roz și albastru în funcție de preferințele părințiilor și de sexul acestora.

Așadar  vă las să vă delectați privirea cu câteva tipuri de aranjamente și buchtete în cele două culori ce vor fi tot mai prezente în luniile ce vor urma.

 

 

 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.